Leiri Ahtelassa 16-23.6.2017

Minä osaan! Minä pystyn! 

Kesäkuun leirimme Ahtelassa toteutettiin!!!

Leirillemme on osallistunut 33 hauskaa lasta ja nuorta sekä 6 ammattilaista aikuista. Jokainen osallistuja sai kokea, osaako hän sytyttää nuotion yhdellä tulitikulla, sitoa kymmenkunta hyödyllistä solmua, kokata pizzaa, auttaa kaveria sekä paljon-paljon muuta! 

Ohjelmassa oli aktiivisia pelejä, luovia työpajoja, liikuntapelejä mäntymetsässä ja meren rannalla, veneilyä ja melontaa, sauna, uinti ja osallistuminen hauskoihin kilpailuihin sekä perinteiseen Neptunen juhlaan .

Lisää valokuvia on salaisessa facebookin ryhmässä, johon kuuluvat pelkkää lapset, heidän vanhempansa sekä opettajansa. 

Let’s EVS-nuorisovaihto, Malaga 2017

16-23.9.2017    4+1 nuorta Suomesta osallistuivat Let’s EVS-nuorisovaihtoon Malagassa.

Tässä on kolme osallistujaa kertoo, mitä nuorisovaihto on antanut heille. 

 

Mikä oli parasta kokemuksessa?

Mitä opin?

Miksi jokaisen kannattaisi osallistua nuorisovaihtoon?

Parasta oli hienot ihmiset, ulkomaanmatka ja se, että näki itsestään uusia puolia, joita ei aina arkielämässä huomaa. Opin paremmin ymmärtämään erilaisuutta. Opin tekemään kompromisseja, sekä uusia käyttäytymismalleja ja suhtautumistapoja. Mielestäni jokaisen kannattaisi osallistua kv-nuorisovaihtoon, koska vaihtokokemus avartaa mieltä. Tieto muista kulttuureista ja erilaisuudesta sekä moninaisuudesta karttuu. Ymmärrät paremmin kulttuuri- ja yhteiskuntaperäisiä käyttäytymiseen vaikuttavia tekijöitä. Lisäksi vieraan kielen puhuminen ja käyttäminen helpottuvat, ja ennen kaikkea saat mahdollisuuksia itsenäistymiseen ja itsetutkiskeluun

 

Parasta oli kliseisesti uudet ihmiset ja kulttuurierot. Samaan aikaan oli tosi hienoa taas huomata kuitenkin se tietynlainen samanlaisuus myös erilaisten ihmisten kanssa ja miten ihan erilaiset persoonatkin voi työskennellä yhdessä ja löytää toisistaan jotain siistiä. ja se Malagan aurinko. Opin uutta EVS:tä ja siitä miten eri tavalla eri maissa organisaatiot hoitaa sitä (ja yleisesti asioita :D). Jokaisen pitäisi osallistua kv-nuorisovaihtoon koska Suomi-kupla on ihana mutta loppuen lopuksi aika rajoittunut. On tärkeetä peilata omaa itseä ja kulttuuria muihin, jotta voi tajuta sen, ettei se tuttu ja turvallinen ole aina se paras. Toisaalta myös suomalaisuudesta ja jokaisesta ihmisestä löytyy sellaisia aarteita, että voisi sitä muutkin ihastella, jos annettaisiin. Niin ja tietysti, ei kai sitä voi olla liikaa erilaisia kokemuksia, ystäviä ja ihaniakamalia kielikylpyjä.

 

Parasta oli se, että pääsi osallistumaan ulkomailla järjestettävään projektiin ja oppimaan itsestä uutta. Opin uusia puolia itsestäni ja sain haastaa ja kehittää itseäni. Jokaisen pitäisi osallistua nuorisovaihtoon, koska niissä tutustuu uusiin ihmisiin ja kulttuureihin. Saa elämänkokemusta ja uusia näkökulmia elämään.

BULGARIA 15-29.7.17

Leiri Bulgariassa 15-29.7.2017 toteutettiin! 

Leiri toteutettiin kauniissa Bulgarian rantakaupungilla nimeltä Balchik.

Leirille on osallistunut 4 lasta Suomesta.

Asuimme aika lähellä rantaa ja kävimme joka päivä kaksi kerta uimassa merellä.

Kävimme kerran Aquamania -vesipuistossa sekä Balchikin kuningattaren palatsissa ja hänen kauniissa ruusupuistossa.

Bulgaria on kaunis maa. 

AHTELA 7-14.8.2017

Minä voin pelastaa Maailman! - ekologinen leiri 8-15 v. lapsille ja nuorille toteutettiin menestyksellisesti Ahtela -leirikeskuksessa 7. - 14. elokuuta 2017

Leirille osallistui 10 lasta ja nuorta Turusta, yksi lapsi ja kaksi nuorta aikuista Pietarista sekä kuusi aikuista Turusta ja Pietarista. Kaikki osallistujat olivat venäjänkielisiä lukuunottamatta turkulaista psykologi Kalle Kivijärveä. 

Leirillämme lapset ja nuoret tutustuivat ekologian perusteihin, sekä saivat tietoja miten ihminen voi elää harmoniassa luonnon kanssa.

Opiskelu tapahtui non-formalisessa muodossa, interaktiivisten pelien ja taiteen kautta. Myös uinti meressä, sauna, veneily, kajakkimelonta, upea sää ja hieno henkilökunta tekivät leiristä unohtumattoman niin lapsille kuin aikuisille! 

Leirillä lapset ja nuoret tapasivat niin vanhoja tuttavuuksia kuin täysin uusia ystäviä!  

On aina yhtä hauskaa juhlia Neptunuksen päivää - jopa kesän toista Neptunuksen päivää!

Myös satujen improvisointi onnistui hauskalla, uudella tavalla. Nuoret esittivät "Turnip"-satua ja aikuiset onnistuivat "Sisar Alenushka ja veli Ivanushka"-tarinassa.

Nuoret esiintyivät myös "Vihreä Siili" -improvisaatiossa, kertoivat hauskan kaskun Tyttö Gadjasta ja lauloivat surullisen kappaleen "Mene pois ja sulje ovi ..."

Leirinohjaaja Mashan kanssa oli aina hauskaa:)

Toivomme lämpimiä jälleennäkemisiä kaikkien leirille osallistuneiden kanssa! Alla kuvallisia muistoja yhteisestä ajasta.