ECS -vapaaehtoinen Belgiasta

Sirkus-kerhojen vetäjänä on toiminut belgialainen 18-vuotias Valentine Vrancx, joka toimi yhdistyksemme ECS -vapaaehtoisena työntekijänä kevän kevän ja alkukesän aikana. Hän on vetänyt sirkus-kerhoja Me-Talolla Pansiossa, Varissuon nuokkarissa sekä SirkusUnionissa Turussa. 

Iän huolimatta, hänellä on 13 vuotta sirkuskokemusta harrastuksena ja 4 vuotta sirkusopettajan apulaisen työkokemusta kotimaassa. 

Valentine on myös osallistunut kesäkuun ensimmäiselle leirillemme. 

Valentinen ESC -projektin on rahoitettu ESC - ohjelmalla.  

SIRKUS - esitys Daisy Ladiesin pihalla huhtikuussa 2019

Valentine sisaruksineen esiintymässä Daisy Ladiesin pihalla huhtikuussa 2019

SIRKUS- ja ELOKUVA -kerhot ja LEIRIT

Leiriohjelmassa opiskeltiin sirkustaiteen perusteita, kuten akrobatiaa, tasapainotöitä, keskittymistä. Näitä taitoja tarvitsevat jokainen meistä, varsinkin nykykiireisenä aikana! Harrastamalla sirkusta, lapsissa kehittyy kyky keskittyä, työskennellä ryhmässä ja saavuttaa itsenäisesti parhaat tulokset. Kommunikointi äidinkielellään samanikäisensä kanssa ja englanniksi sirkusopettajan Valentinin kanssa auttavat heitä saavuttamaan parempia tuloksia koulun opiskelussa sekä kehittää parempia elämisen taitoja.

Elokuvaohjelmassa jokaisella osallistujalla oli mahdollisuus kokeilla itseään käsikirjoittajana, näyttelijänä, ohjaajana ja muina elokuvantekijöinä! Elokuva, johon olet itse osallistunut, on ihana muisto itsellesi, ystävillesi ja sukulaisillesi!

Leiriohjelmaan kuului myös omien mestariteosten ja elokuva-pukujen luominen, liikunta-, äly- ja lautapelit, elokuvakilpailu, uinti merellä, sauna, veneily- ja surffilautailu, juhlia ja diskoja, vanhojen sekä uusien ystävien tapaaminen!

Sää oli tosi lämmin molempien leirin aikana, joka päivä uimme meressä ja harrastimme liikuntaa ulkona. Ensimmäiselle leirille tuli musiikki- ja elokuvataiteilija Karl Rautio sekä jooga-opettaja Liisa Jyväskylästä. 

Ensimmäisen leirin aikana tehtiin Karlin ohjaaman "Yksinäisyyden 60 vuotta" lyhyen elokuvan, toisen leirin aikana nuoret tekivät oman elokuvan, Tuhkimon tarinan uuden version. 

SIRKUSta leirillämme 3-9.6.2019

SIRKUSta Valentinen kanssa leirillämme 3-9.6.2019